Nieuws

11 januari 2024

Competitie gaat weer starten

Op maandag 15 januari start de voorjaarscompetitie van de TLE en daar doen evenals vorig jaar drie teams van Kinawo aan mee. De informatie over de teams en hun resultaten worden bijgehouden op deze website en zijn te vinden onder het tabje “Competitie”. 

  • Team 1 speelt op donderdag 18 januari uit tegen een team van Flash.
  • Team 2 speelt op maandag  22 januari uit tegen een team van Smash.
  • Team 3 speelt op donderdag 18 januari thuis tegen een team van Flash. 

Kom gerust een keer kijken, de teams stellen dat zeer op prijs.

18 november 2023

Clubkampioenschap 2023

Op zaterdag 18 november heeft het jaarlijkse clubkampioenschap van Kinawo plaatsgevonden. In totaal hebben 18 spelers deelgenomen en gestreden om de titel van “clubkampioen 2023″. Uiteindelijk is het Marcel gelukt om in de finale Jos te verslaan, waardoor hij zich “clubkampioen 2023” mag noemen. Jan heeft een gedetailleerd verslag gemaakt, dat je door op dit woord: verslag te klikken, kunt downloaden en lezen. 

17 mei 2023

Kinawo 2 wint TLE beker 2023

 
Gisteravond is er geschiedenis geschreven in het TLE Beker Toernooi. Na een bloedstollende finale is Kinawo 2 er met de winst van door gegaan. Voor ons team waren het Peter, Conchi en Frans die het opnamen tegen een team uit de eerste klasse.
 
Nadat Peter, Conchi en Frans afgelopen maandag nog van Flash 6 hadden gewonnen, stond woensdagavond het team van de Wiekslag 2 op het programma. Er stond veel druk op beide teams maar daar was in het begin totaal niets van te zien. Peter won zijn eerste wedstrijd overtuigend met 3-0 van Rob den Otter en zette daarmee het eerste punt op het scorebord. Hierna was het de beurt aan Conchi die het tegen Petro van den Bos op moest nemen. Met goed spel wist Conchi op een 2-0 voorsprong te komen en stond alle druk op Petro, hier kon hij echter zeer goed mee omgaan. De laatste 3 games werden dan ook door hem gewonnen maar allemaal met maar 2 punten verschil. Hiermee was de toon direct gezet voor de rest van de avond en wist de Wiekslag dat het geen makkelijke tegenstander had aan Kinawo 2. In de derde wedstrijd was het de beurt aan Frans die helaas net niet wist te winnen van Ruud Bekers. Met 11-7. 11-8 en 11-9 wist Frans het hem erg lastig te maken maar dit mocht niet genoeg zijn voor de overwinning.
 
Op deze manier bleef het tegen elkaar op gaan tot dat er een stand van 4-3 was bereikt. De Wiekslag 2 moest nog maar 1 wedstrijd winnen om zich tot Beker winnaar te kronen. Iets wat hun team na vele finales nog niet was gelukt. Voor Kinawo 2 waren het Peter en Conchi die de laatste 2 wedstrijden moesten winnen om de beker binnen te halen. De wedstrijd tussen Ruud en Peter had niet spannender kunnen zijn. Nadat Peter middels een 11-8 en 11-3 de eerste 2 games binnen wist te halen voelde iedereen de spanning en het geloof dat het er nog in zit. Toen Ruud vervolgens de 2 daarop volgende games wist te winnen met 11-8 en 11-9 kwam alles aan op de beslissende 5e game. Hierin wist Peter het hoofd koel te houden en met een aantal geweldige slagen deze game met 7-11 naar zich toe te trekken.
 
Met een 4-4 als tussenstand en de laatste wedstrijd voor de Beker was het de beurt aan Conchi om tegen Rob te spelen. Na de eerste 2 games met 11-8 en 11-9 te hebben gewonnen rook het team de overwinning maar het was nog niet gedaan. Zichtbaar onder druk verloor Conchi de daarop volgende game met 11-9 maar de winst was nog steeds binnen handbereik. In de 4e game wist ze zich echter helemaal te herpakken en won ze overtuigend met 11-7 en konden de tranen niet meer in bedwang worden gehouden. Het werd nog een lange avond waarbij het besef dat Kinawo 2 Beker winnaar is van het seizoen 2022-2023 langzaam binnen begon te dringen.
 
Een geweldige prestatie van ons team waarin over het hele seizoen Frans, John, Peter, Conchi en Stephan het goed hebben gedaan in de competitie en geweldig hebben gevochten in de Beker. Op pagina “TLE beker 2023” vind je meer foto’s.
 
Een trots bestuur

16 april 2023

Frans Nederlands Kampioen Veteranen

Jaarlijks worden er in de Magriethal in Schiedam de Nederlands Kampioenschappen Veteranen tafeltennis gehouden. Iedereen die ingeschreven is bij de NTTB (Nederlandse TafelTennis Bond) of de OTC (Old Timers Club) en minimaal 40 jaar oud is, kan zich inschrijven voor deze kampioenschappen. De OTC Nederland is opgericht in 1981, telt ongeveer 450 leden en organiseert tafeltennistoernooien over heel Nederland. Indeling van deze toernooien is op leeftijd en speelsterkte­klassen, zo ook op het NK-Veteranen. Het toernooi wordt meestal op een zondag in de maand april gespeeld en er staan dan zo’n 50 tafeltennistafels opgesteld, kortom de hele Magriethal staat vol met tafels.

Ze beginnen traditiegetrouw met het dubbelspel om aansluitend het enkelspel af te werken. Je speelt veel wedstrijden, eerst in pouleverband en daarna in een afvalsysteem. Vanuit TTV Kinawo doet alleen Frans Smulders mee. Hij heeft die dag tegen 15 tegenstanders in totaal 42 games gespeeld en is uiteindelijk 1e geworden, dus Nederlands Kampioen Veteranen Tafeltennis 2023 in de klasse D4.

19 november 2022

TTV Kinawo Clubkampioenschappen

Op zaterdag 19 november hebben we ons clubkampioenschap gehouden. 17 leden streden in twee poules voor een plaats in de kwartfinale. Op de pagina “Clubkampioenschap 2022” vind je foto’s. Rajan van Aar wist de finale te winnen van Marcel Selder en zo clubkampioen 2022 te worden.

28 augustus 2022

We kunnen weer tafeltennissen

De vakantie is weer voorbij en we kunnen weer op de maandag- en donderdagavond gaan tafeltennissen. De TLE competitie start in de week van 5 september met bekerwedstrijden in onze zaal op donderdag 8 september.